Wil jij meer effectiviteit uit je video's? Ga aan de slag met videomarketing.

Onze films zijn sterker doordat we meedenken vanuit de strategie van het bedrijf. Wil je meer awareness? Wil je meer betrokkenheid van je doelgroep? Of wil je beter online gevonden worden? De video content piramide die we hierbij voor gebruiken geeft helderheid in het doel van je video.

Hero video's

Voor ons zijn hero video’s de films die aandacht trekken bij je publiek. Wij creëren commercials en virals die dat doen doormiddel van humor of een surprise-element.

Loyaliteit video's

Binnen de Hub laag bedenken en maken wij videoseries voor social media. Een sterk videoformat is hierbij key om herkenbaarheid en terugkerende kijkers te garanderen. Met een wekelijkse video hou je jouw doelgroep vast en betrokken bij je merk of bedrijf.

Basic video's

In de basis van de piramide zit een sterke informatieve laag. Wij maken daarvoor corporate films, how-to video’s en productvideo’s. Films die de kijker informatie geeft over jouw bedrijf en eventueel helpt bij het gebruik van jouw product of dienst.

Stappenplan Videomarketing

Om een videomarketing campagne te laten slagen is het goed om vanuit een  duidelijk stappenplan te werken. Samen met de klant zullen we de strategie bedenken waarna wij een passend concept verzinnen en dit uitvoeren. In de strategie denken we na over de distributie en stellen we de doelen die we willen halen. Eventueel kunnen we in samenwerking met onze partners de distributie verzorgen en de conversie monitoren, zodat deze indien nodig bijgesteld kan worden.

Strategie

Voor het bepalen van een strategie kijk je allereerst naar welk doel je met je video kan bereiken. Hiervoor is het van belang dat je duidelijk je doelgroep voor ogen hebt, en waar je die later via je distributie kan bereiken. Indien je doel en doelgroep bepaalt is kunnen we de boodschap van je film gaan framen.

Creatie

Na het bepalen van je doel en het frame van je boodschap kunnen we aan de slag met het creatieve gedeelten. Het bedenken en maken van de film of videoserie. Een goed format zorgt voor houvast en herkenning bij het publiek, het geeft de video een kapstok die de doelgroep aanspreekt en zich van andere video’s onderscheidt.

Distributie

Op welk medium is jouw doelgroep het beste te bereiken? Al bij de bepaling van de strategie en het maken van een videoserie denken we na over het kanaal waarop de films worden getoond. Hoe komen we in de tijdlijn en hoe zorgen we dat de videocontent uiteindelijk bij de doelgroep komt.

Conversie

Belangrijk in deze laatste fase is of de gestelde doelen ook daadwerkelijk gehaald worden. Halen we het aantal gestelde views? Gaan gebruikers meer vragen stellen, waardoor interactie optreedt? Interactie en gezamenlijk optrekken met het marketing en salesteam van bedrijven is hierbij essentieel.