Wil jij meer effectiviteit uit je video's? Ga aan de slag met videomarketing.

Onze concepten en creaties zijn sterker doordat we meedenken vanuit de strategie van het bedrijf. Wil je meer awareness? Wil je meer betrokkenheid van je doelgroep? Of wil je beter online gevonden worden?

Content pyramide

Het gebruik van de videocontentpiramide heeft het voordeel dat de video’s elkaar aanvullen en helpen. De hero video’s (commercials/virals) zorgen voor awareness, deze bouwen meer bezoekers op.

Videoseries zorgen er vervolgens voor dat de bezoekers blijven terugkeren. Deze series moeten geen reclame uitingen zijn, maar video’s waar de doelgroep graag naar kijkt met een hoog entertainment gehalte of vernieuwende inzichten biedt.

De informatieve video’s zoals how to-video’s of productpromo video’s focussen zich op dat het de kijker helpt. Dat het informatie geeft waar de kijker naar op zoek is. Door deze basic video’s in te zetten zal je online vindbaarheid ook omhoog gaan. Corporate films of bedrijfsfilms helpen daarnaast je doelgroep begrijpen waar je voor staat. Wat jouw visie en missie is.

Creëer aandacht met spraakmakende video's

Wil jij je naamsbekendheid van je bedrijf vergroten? Of een grote awareness creëren van een nieuw product of dienst? Wij helpen je door concepten te verzinnen en te maken die aanslaan bij jouw klant. Of het nu om verborgen camera acties gaat of over humoristische video’s. We maken video’s waar je klant versteld van staat. Verhalen en acties die ze bijna niet kunnen geloven en waar ze heel blij van worden. In ieder geval een video die ze met plezier door sturen of liken op social media.

Vergroot betrokkenheid van je klant door videoseries

Op Social Media is het de kunst om continue met je klant in gesprek te blijven. Een enkele video is daardoor niet meer voldoende. Wij bedenken en creëren daarom voor klanten webseries die raken en de betrokkenheid van de kijker vergroten. We ontwikkelen aansprekende formats die passen bij jouw doelgroep. Storytelling is hierbij vaak een sleutelbegrip, persoonlijke verhalen en de emoties zorgen dat jouw klant jouw merk meer gaan waarderen.

Verbeter je vindbaarheid met YouTube video's

Youtube is de tweede zoekmachine van de wereld. Er wordt gezocht hoe we een fietsband moeten plakken, hoe lang asperges moeten koken of welke televisie we het beste kunnen kopen. Het antwoord willen we niet meer in tekst, maar in een praktisch informatief filmpje. Dus geen video over hoe goed jouw merk fietsbanden is, maar een video over hoe je een band plakt. En daarvoor gebruik je natuurlijk jouw fietsband. Wil jij weet hoe je dit het beste kunt vormgeven?  neem contact met ons op.

Onze werkwijze

Om een videomarketing campagne te laten slagen werken we bij Buro Proost vanuit een duidelijk stappenplan: Strategie, Creatie, Distributie en Conversie.

Strategie

Voor het bepalen van een strategie kijk je allereerst naar welk doel je met je video kan bereiken. Hiervoor is het van belang dat je duidelijk je doelgroep voor ogen hebt, en waar je die later via je distributie kan bereiken. Indien je doel en doelgroep bepaalt is kunnen we de boodschap van je film gaan framen.

Creatie

Na het bepalen van je doel en het frame van je boodschap kunnen we aan de slag met het creatieve gedeelten. Het bedenken en maken van de film of videoserie. Een goed format zorgt voor houvast en herkenning bij het publiek, het geeft de video een kapstok die de doelgroep aanspreekt en zich van andere video’s onderscheidt.

Distributie

Op welk medium is jouw doelgroep het beste te bereiken? Al bij de bepaling van de strategie en het maken van een videoserie denken we na over het kanaal waarop de films worden getoond. Hoe komen we in de tijdlijn en hoe zorgen we dat de videocontent uiteindelijk bij de doelgroep komt.

Conversie

Belangrijk in deze laatste fase is of de gestelde doelen ook daadwerkelijk gehaald worden. Halen we het aantal gestelde views? Gaan gebruikers meer vragen stellen, waardoor interactie optreedt? Interactie en gezamenlijk optrekken met het marketing en salesteam van bedrijven is hierbij essentieel.

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee wat videomarketing voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen.